Descriere:
Resursa este o lecție interactivă destinată elevilor de clasa a IX-a învățământ liceal și profesional – domeniul de pregătire Turism și alimentație, disciplina „Procese de bază în alimentație”. Include secțiuni de documentare, aplicații interactive și (auto)evaluare.
La sfârșitul activităților de învățare, elevul va fi capabil:
- Să caracterizeze ouăle din punct de vedere al structurii și compoziției chimice.
- Să determine starea de prospețime a oului utilizând diferite metode.
- Să descrie efectuarea operațiilor de prelucrare primară a ouălor în alimentația publică.
- Să analizeze metodele de conservare a ouălor și elementele specifice de care trebuie să se țină cont la comercializarea acestora.
- Să compare caracteristicile organoleptice și nutritive ale ouălor provenite de la diferite specii de păsări.
- Să identifice principalele utilizări culinare ale ouălor.
Tipul resursei: Suită de activități
Limba resursei: Română
Nivelul: Clasa a IX-a
Disciplina: Discipline tehnice
Competență generală: 0. Competențe generale pentru discipline tehnice
Competența specifică vizată prioritar: 0. Competențe specifice pentru discipline tehnice
Legătura web către resursă: https://library.livresq.com/details/603ffd20a08ebe00074dd151
Accesări: 324
Propunător: Claudia-Cornelia Enache - Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu, Brașov (Braşov)
Data validării: 5 martie 2021
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.