Sarcina de lucru pentru elevi:
Împărțiți în grupe de câte patru, creați o suport pentru o prezentare în care să expuneți și să explicați, pe scurt, desfășurarea evenimentelor din perioada 1849-1859.
Veți realiza sarcina de lucru colaborativ, utilizând Prezi sau Google slides.
În ora următoare, fiecare echipă va avea 10 minute pentru a realiza prezentarea, în fața clasei, utilizând suportul vizual creat.
Omologată ca resursă pentru învățământul gimnazial: rezoluția Ministerului Educației Naționale nr. 36.645/30.09.2019
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să recunoască principalele evenimente ale parcursului de constituire a României Mari.
Să plaseze corect, în ordine cronologică, cele mai importante momente ale Unirii Principatelor.
Să explice evenimentele premergătoare Marii Uniri, realizând conexiuni între evenimente, datele și locurile desfășurării acestora.
Tip de activitate: Activitate în clasă
Sarcina de lucru se va realiza: În colaborare
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii vor colabora, la distanță, în echipe de câte patru, pentru rezolvarea sarcinii de lucru, documentându-se și integrând în suportul vizual imagini, informații și referințe la documente relevante. Vor observa maniera diferită de reprezentare a informațiilor prin suporturile vizuale liniare (create în Google slides) și a celor nonliniare (create cu Prezi), alegând instrumentul care le servește cel mai bine modului în care doresc să (re)prezinte evenimentul dat. În clasă, fiecare echipă va realiza prezentarea Marii Uniri, utilizând suportul vizual pregătit, și va răspunde la întrebările colegilor.
Accesări: 1.004
Alte activități pentru: Istorie Clasa a VIII-a
Alte activități care utilizează: Prezi Google Slides
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.