Descriere:
Resursa educațională deschisă propusă conține întrebări de tip alegere multiplă respectiv alegere duală. Se adresează elevilor de clasa a VII-a, fiind concepută pentru a fi utilizată în scopul fixării și sistematizării cunoștințelor, dar și a evaluării competențelor pentru tema Uniunea Europeană.
Este atractivă pentru elevi și cuprinde multiple valențe formative. Activitatea este una ludică, menține atenția, dezvoltă spiritul de competiție, este antrenantă și oferă feedback rapid și imediat participanților.
În elaborarea resursei s-au folosit o multitudine de imagini cu ajutorul cărora elevii pot descoperi mai ușor caracteristici ale Uniunii Europene.
Resursa educațională deschisă conține 40 de întrebări. Ea poate fi preluată în contul kahoot al cadrului didactic, ca punct de plecare, și editată în funcție de strategia didactică – se pot selecta doar o parte din întrebări pentru aplicarea la clasă sau se pot crea 3-4 teste cu 10 itemi pentru a fi utilizate succesiv sau în diferite momente ale lecției.
Dacă se utilizează ca exercițiu/ autoevaluare în cadrul unei activități independente (în clasă sau acasă), linkul pentru elevi este: https://kahoot.it/challenge/?quiz-id=c0de529a-4cae-4cbc-985a-22092b4aaa48&single-player=true
Tipul resursei: Joc didactic
Limba resursei: Română
Nivelul: Clasa a VII-a
Disciplina: Istorie
Competență generală: 1. Utilizarea în contexte diverse a coordonatelor şi reprezentărilor despre timp şi spaţiu
Competența specifică vizată prioritar: 1.1.. Utilizarea coordonatelor de timp şi spaţiu în prezentarea faptelor şi proceselor istorice
Legătura web către resursă: https://create.kahoot.it/details/c0de529a-4cae-4cbc-985a-22092b4aaa48
Accesări: 171
Propunător: Alina Popescu - Colegiul Național Moise Nicoară, Arad (Arad)
Data validării: 26 iunie 2023
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.