Sarcina de lucru pentru elevi:
Realizați o prezentare a libertății politice, folosindu-vă de manual sau de informații găsite pe internet. Răspundeți într-un mod original la întrebarea: „Ce înseamnă să fii liber?”.
Lucrați în echipe de câte doi. Folosiți imagini reprezentative pentru tema dată. Utilizați Google slides. După prima săptămână, veți posta link-ul pe avizierul virtual al clasei, de la adresa (… avizier padlet creat pentru clasa a VIII-a C…).
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să definească corect noțiunile de libertate politică și partide politice.
Să enumere o parte a drepturilor și libertăților cetățenilor.
Să argumenteze importanța libertății politice într-un stat.
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii își vor realiza tema în vacanța de Paște, colaborând, în echipe de câte doi. Vor căuta informații pe internet și se vor folosi de notițele și de linkurile date la ore de către profesor. Vor căuta imagini reprezentative și resurse video referitoare la importanța libertății politice, cât și articole din Constituția României. În urma cercetărilor efectuate și selecția celor mai relevante resurse, vor creea un material pe care îl vor realiza utilizând o aplicație familiară. Recomandarea profesorului este sa utilizeze Google slides. Elevii vor avea la dispoziție o săptămână să realizeze tema dată de profesor. Linkul la pagina creată va fi postat pe avizierul virtual al clasei. Încă o săptămână va fi alocată pentru consultarea temelor colegilor și votarea celor mai interesante prezentări. Profesorul va crea o pagină-exemplu, al cărei link îl va pune pe avizierul virtual utilizat pentru Istorie, la începutul vacanței.
Accesări: 876
Alte activități pentru: Cultură civică Clasa a VIII-a
Alte activități care utilizează: Google Slides
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.