Descriere:
Resursa se adresează elevilor clasei a IX-a – domeniul de pregătire profesională Turism și alimentație, precum și profesorilor care predau modulul „Procese de bază în alimentație”.
Resursa „Tăierea cepei” constă într-un film de 2 minute. Poate fi utilizată ca mijloc didactic în în cadrul orelor de predare a cunoștințelor și abilităților practice.
Conținutul învățării: Prelucrarea primară a materiilor prime și auxiliare în alimentație
Rezultate ale învățării:
Cunoștințe:
6.1.8. Enumerarea operațiilor de prelucrare primară a materiilor prime din alimentație, a ustensilelor și echipamentelor necesare
6.1.9. Descrierea operațiilor tehnologice de prelucrare primară a materiilor prime vegetale și animale
6.1.10. Caracterizarea ustensilelor, aparatelor, uilajelor și echipamentelor necesare în prelucrarea primară
Abilități:
6.2.9. Efectuarea operațiilor de prelucrare primară cu ustensile și echipamente specifice, în ordinea corespunzătoare precizată în tehnologia culinară.
Atitudini:
6.3.5. Respectarea principiilor dezvoltării durabile în efectuarea operațiilor de prelucrare primară a materiilor prime vegetale și animale prin utilizarea eficientă și sigură a echipamentelor din alimentație
Tipul resursei: Video
Limba resursei: Română
Nivelul: Clasa a IX-a
Disciplina: Discipline tehnice
Competență generală: 0. Competențe generale pentru discipline tehnice
Competența specifică vizată prioritar: 0. Competențe specifice pentru discipline tehnice
Legătura web către resursă: https://www.powtoon.com/ws/eEjeJ8nEUci/1/m
Accesări: 81
Propunător: Cătălina Onose - Liceul de Turism și Alimentație Dumitru Moțoc, Galați (Galaţi)
Data validării: 19 februarie 2025
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.