Sarcina de lucru pentru elevi:
Realizați o prezentare „altfel” a poeziei moderniste, cu un titlu adecvat, folosind aplicația Google Slides.
Veți rescrie, ca o introducere, caracteristicile care vi se par cele mai importante din caietul de clasă și din manual, apoi veți lua cei trei poeți studiați: Tudor Arghezi, Lucian Blaga și Ion Barbu și le veți realiza la fiecare câte o fișă biografică, fără a depăși 6 slide-uri în total.
La final, veți lua o poezie, alta decât cele studiate la clasă, a unuia dintre cei trei poeți și o veți analiza. Apoi veți întreba ceilalți elevi din clasă cărui poet cred ei ca aparține aceasta, oferindu-le indicații (vizuale). Puteți insera imagini, fișiere audio, video pentru a fi cât mai atrăgătoare și interesante pentru colegi, atunci când le veți prezenta, peste o săptămână.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să interpreteze un text care aparține curentului literar Modernismul
Să recunoască trăsăturile caracteristice ale modernismului
Să specifice reprezentanții de seamă ai modernismului și câte o operă semnificativă a acestora
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii au primit ca tema realizarea unui prezentari folosind aplicatia Google Slides. Pentru această prezentare, vor revizui informatiile predate la clasa, inclusiv cele doua fise de lucru rezolvate la ora. Vor scrie cele mai importante caracteristici ale curentului literar apoi se vor ocupa de fisa biografica a poetilor. La finalul prezentarii acestia isi vor expune opinia in analiza unei poezii (diferita de cele facute la clasa) din operele celor 3 poeti indicati si isi vor lasa colegii sa ghiceasca a carui poet apartine. Ei vor utiliza imagini sau visiere audio cat si video pentru a infrumuseta prezentarea si pentru a captiva atentia colegilor.
Accesări: 1.608
Contribuitor: Veronica-Ioana Cojocaru - Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (2018)
Alte activități pentru: Limba şi literatura română Clasa a XII-a
Alte activități care utilizează: Google Slides
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.