Descriere:
Această resursă este folosită în cadrul unei activități de învățare interactive, desfășurată frontal și individual.
Elevii vor explora informațiile din pliant, vor discuta în perechi despre comportamente sigure în mediul online și vor răspunde la întrebări de reflecție propuse de învățător. Activitatea poate fi urmată de un exercițiu de colorat sau completat în care copiii asociază imagini cu reguli de siguranță digitală.
Pliantul „Siguranța online” este o resursă educațională vizuală și interactivă, creată pentru a sprijini formarea unor comportamente responsabile în rândul elevilor de clasa I atunci când utilizează internetul. Acesta oferă informații esențiale despre reguli de bază în mediul online (nu oferim date personale, cerem ajutorul unui adult, nu răspundem necunoscuților etc.), însoțite de imagini sugestive și mesaje prietenoase. Scopul este acela de a forma o atitudine proactivă și conștientă față de utilizarea tehnologiei.
Resursa propusă poate fi integrată într-o suită de resurse cu o anumită logică didactică, constituindu-se astfel ușor diverse parcursuri, mulate pe nivelul, posibilitățile și interesele elevilor, intercalate eventual cu activități tradiționale/ convenționale de grup sau frontale.
Tipul resursei: Imagine didactică
Limba resursei: Română
Nivelul: Clasa I
Disciplina: Dezvoltare personală
Competență generală: 2. Exprimarea adecvată a emoţiilor în interacţiunea cu copii şi adulţi cunoscuţi
Competența specifică vizată prioritar: 2.2.. Transmiterea unor mesaje verbale şi nonverbale simple despre propriile experienţe de viaţă
Legătura web către resursă: https://view.genially.com/67ffce2051524c281576ef91/interactive-content-
Accesări: 12
Propunător: Lucia Violeta Hrin - Școala Gimnazială George Coșbuc, Sighetu Marmației (Maramureş)
Data validării: 16 iulie 2025
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.