Sarcina de lucru pentru elevi:
Folosiți harta interactivă pentru a învăța! Vă veți juca cu simularea ludică Harta râurilor din România de minim 2 ori și veți încerca să atingeți un punctaj cât mai mare.
În timpul primului joc, veți nota într-un tabel Excel (sau Google sheets) denumirea fiecărui râu, orașele și unitățile major de relief pe care le traversează acesta.
Jocul îl veți găsi accesând următorul link: geogra.ro/joc/ro/rorauri.
Tema o veți încărca pe platforma Google Classroom, iar în descrierea documentului veți scrie punctajele obținute la cele două încercări obligatorii.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
1. Să localizeze pe harta României principalele râuri
2. Să dea exemple de râuri din România
3. Să enumere afluenți ale celor mai importante râuri din România
4. Să numească orașele prin care trec principalele râuri ale României
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii vor accesa linkul și jocul va începe prin apariția denumirii unui râu din România - aceștia vor da click pe unul dintre râuri până vor alege varianta corectă, moment în care va apărea o altă denumire. După ce vor alege fiecare râu corect în parte, acesta își va colora cursul în culoarea verde. După ce se va colora râul, elevii pot urmării cursul pe harta cu unitățile majore de relief, moment în care vor scrie în tabel fiecare unitate de relief majoră pe care o traversează artera hidrografică. Tema va fi încărcată pe Google Classroom, însă punctajele raportate de elevi nu vor fi în fiecare caz cele reale și elevii vor juca în cele mai multe cazuri doar o dată sau de două ori maxim.
Accesări: 1.209
Contribuitor: Andreea Guțu - Facultatea de Geografie (2021)
Alte activități pentru: Geografie Clasa a VIII-a
Alte activități care utilizează: simulări Microsoft Excel jocuri Google Sheets Google Classroom
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.