Sarcina de lucru pentru elevi:
Formați echipe a câte doi elevi. Fiecare echipă va primi o zonă climatică a Australiei și va realiza un proiect în aplicația online Prezi (https://prezi.com/) sau în Powtoon (https://www.powtoon.com/), unde va prezenta acel tip de climă, relieful, hidrografia, vegetația și fauna specifice (se vor analiza în ordinea dată).
Folosiți cât mai multe imagini pentru captarea atenției și înțelegerea informațiilor transmise.
Timpul de lucru este de o săptămână, până la ora următoare de geografie, când fiecare membru al echipei va prezenta o parte din proiectul lor celorlalți colegi, în 10-15 minute.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
1. Să localizeze pe hartă zonele climatice ale Australiei.
2. Să identifice formele de relief și apele de pe teritoriul australian.
3. Să descrie tipurile de vegetație si de animale care se întâlnesc în diferite zone.
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: În colaborare
Modul probabil de desfășurare a activității:
Fiecare echipă își va căuta pe internet sau în manualul de geografie cât mai multe informații despre zona climatică, relief, hidrografie, vegetație și faună, va verifica mai multe surse pentru a se asigura că ceea ce a preluat este corect. Apoi va selecta informația pentru a nu fi nici prea multă și să nu se încadreze în timp, dar nici prea puțină, astfel să nu transmită ceea ce este necesar. Va căuta poze sau videoclipuri relevante pentru fiecare element, după care va alege o tema în aplicația Prezi și va așeza informația și imaginile/ videoclipurile astfel încât să aibă un aspect estetic. În final, membrii echipei vor reciti având și prezentarea în față ca și când ar fi în fața celorlalți colegi.
Accesări: 869
Contribuitor: Corina Năvodaru - Facultatea de Geografie (2020)
Alte activități pentru: Geografie Clasa a VII-a
Alte activități care utilizează: Prezi PowToon
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.