Descriere:
Soft educațional conceput în metodologia Transdisciplinarității experimentale, o resursă educațională interactivă, care poate să fie folosit deopotrivă de profesori și de elevi. Se poate aplica la liceu, dar și la gimnaziu.
Aplicația constituie un nucleu generator de scenarii didactice la diverse discipline: Istorie și opționale derivate, ca de exemplu: „Istoria prin surse vizuale”, „Istoria științei și tehnicii”, „Istoria culturii și a civilizației”, dar, în egală măsură, la alte discipline, precum: Limba și literatură, Filosofie, Arte, Biologie, Matematică, Chimie, Fizică, Informatică, și, nu în ultimul rând, la opționalul inter și transdisciplinar „Învățare în Societatea Cunoașterii. Inter și Transdisciplinaritate”.
Susține procesul de e-Learning, dar poate să fie utilizat și în predarea directă.
DaVinci Contest 2019 – faza națională: Premiul I Premiile CNIV 2019 național : Premiul de creativitate „Editura Niculescu”.
Echipa de proiect: Software: Casian Gavriș (XI A), Antoniu Gavriș (XII A) Desen artistic: Maria Carla Ban, Daiana Nemeț (XI C). Concepția aplicației și perspectivă transdisciplinară: prof. Dr. Georgeta Cozma. Referent Istorie: prof. Nicoleta Cherecheș.
Tipul resursei: Software/ aplicație
Limba resursei: Română
Nivelul: Clasa a X-a
Disciplina: Limba şi literatura română
Competență generală: 2. Explorarea surselor relevante pentru a înţelege fapte şi evenimente din trecut şi din prezent
Competența specifică vizată prioritar: 2.3.. Identificarea, pe baza surselor, a cauzelor, a consecințelor și a elementelor care s-au schimbat sau nu într-o anumită perioadă de timp
Legătura web către resursă: https://drive.google.com/file/d/1uWO0SJT1BXNEGTMnK38rVz7z2QI6DG0G/view?fbclid=IwAR0sOoq7GJ1X3_6rHTyJl510D9GyY70c4zi0yc9XacIFrye1VlMYNvD-bEk
Accesări: 895
Propunător: Georgeta Cozma - Colegiul Național Mihai Eminescu, Satu Mare (Satu-Mare)
Data validării: 17 august 2020
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.