Sarcina de lucru pentru elevi:
La începutul primului semestru, elevii sunt anunțați că vor primi o temă pe care o vor prezenta la sfârșitul semestrului. Tema constă în realizarea suportului pentru o prezentare a unei unități de relief.
Pot utiliza Prezi, Sway sau Google Slides
Prezentarea trebuie să cuprindă date despre caracteristicile reliefului, reţeaua hidrografica din unitatea respectivă, caracteristicile climatice, vegetaţia, fauna şi solurile unităţii. Prezentarea va fi realizată treptat, pe măsură ce vor învăța fiecare capitol.
Ca bibliografie, voi indica manualul de geografie, wikipedia, youtube.
În ora dinaintea prezentării temei, împreună cu elevii, vom realiza o fișă care să cuprindă criteriile de evaluare a temei primite.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să enumere factorii care influenţează clima, reţeaua hidrografică, răspândirea vieţuitoarelor şi solurilor dintr-o unitate de relief.
Să explice, cu cuvinte proprii, interdependenţa dintre componentele cadrului natural.
Să descrie cadrul natural al unei unităţi de relief din ţara noastră.
Să utilizeze diferite surse de informaţii pentru a se documenta în vederea realizării unei prezentări tematice geografice.
Să conceapă criterii de evaluare pentru tema dată.
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
După parcurgerea fiecărui capitol, pe parcursul semestrului, elevii vor selecta informaţiile care se referă la unitatea de relief primită şi vor completa prezentarea prezentarea cu informaţiile selectate atât din manual, cât şi din alte surse de informaţii recomandate. Informaţiile scrise vor fi completate cu imagini sugestive.
Accesări: 969
Alte activități pentru: Geografie Clasa a VIII-a
Alte activități care utilizează: Prezi Microsoft Sway Google Slides
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.