Sarcina de lucru pentru elevi:
În ultima lecție, am învățat cum se descrie un obiect. Vom continua să învățăm cum descriem o persoană. Deschideți calculatoarele pe pagina youtube cu lecția Intuitext: https://www.youtube.com/watch?v=BBOeZKML48Qu, unde urmăriți materialul prezentat.
Apoi, în perechi, alegeți o persoană pe care doriți să o descrieți (colega, prietena, învățătoarea). Veți realiza această descriere prin aplicația Voki (voki.com).
Aveți în vedere:
Să spuneți despre cine este vorba.
Cum arată?
Cum se comportă?
Ce calități apreciați la ea?
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să identifice trăsături ale persoanei alese
Să deducă două calități ale persoanei descrise, din comportamentele acesteia
Să asocieze persoanei descrise un singur cuvânt cheie, potrivit
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: În colaborare
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii vor avea un model de descriere a unei persoane în animația vizionată prin intermediul paginii Youtube cu lecția Intuitext. În perechi, vor selecta din exemplele date, o persoană, asupra căreia se decid ambii parteneri, pentru a realiza descrierea acesteia, accesând aplicația recomandată - Voki. La finalul sarcinii, fiecare pereche își prezintă materialul creat: cu ajutorul videoproiectorului, dacă activitatea se desfășoară în clasă, sau pe un avizier virtual, dacă este vorba de activitate de educație la distanță. După acest demers, echipa va alege și un cuvânt cheie (o calitate) potrivit persoanei descrise. Se solicită elevilor să specifice două activități preferate, pe care le realizează împreună cu persoana descrisă.
Accesări: 2.025
Contribuitor: Adela Bartha - Școala Gimnazială Ioan Opriș, Turda (Cluj) (2020)
Alte activități pentru: Limba şi literatura română Clasa a II-a
Alte activități care utilizează: Voki manualul digital Intuitext
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.