Sarcina de lucru pentru elevi:
Așază într-un loc întunecos un ghiveci în care ați plantat o floare (să fie privată de apă și lumină). Așază al doilea ghiveci cu floare pe pervaz (va beneficia de apă și lumină).
Observați, zilnic, ce se întâmplă cu cele două plante, făcându-le din când în când fotografii (din aceeași poziție), cu care apoi, ajutați de părinți, veți crea un filmuleț, cu ajutorul uneia dintre aplicațiile: Google Foto, Fotobabble, Animoto, Kizoa etc.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
• să realizeze un proces de investigație prin observare
• să înregistreze rezultatele și să le interpreteze/ evalueze cu ajutorul fotografiilor
• să analizeze interdependențe/ relații cauză-efect
• să-și organizeze cunoștințele prin asimilare, expunere şi comunicare
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: În colaborare
Modul probabil de desfășurare a activității:
Pe parcursul acestui experiment, copiii învață cum să genereze cunoștințele științifice și înțeleg că plantele au nevoie de apă, căldură și lumină. Aceasta se va întâmpla urmând instrucțiunile detaliate primite. Toate datele obținute trebuie înregistrate zilnic, prin fotografiile făcute periodic, până la sfârșitul experimentului, când vor observa că floarea care a fost udată și așezată la lumină va crește frumos, în timp ce cea așezată în locul întunecos și care nu va fi udată, se va îngălbeni, îi vor cădea frunzele, se va ofili. Creând filmul cu fotografiile făcute ei învață că, folosind noile aplicații, pot crea un filmuleț educativ. Pentru că lucrează împreună cu părinții, pot înțelege importanța lucrului în echipă.
Accesări: 739
Alte activități pentru: Matematică și explorarea mediului Nivel preșcolar
Alte activități care utilizează: simulări Kizoa Google Images Fotobabble Animoto
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.