Sarcina de lucru pentru elevi:
Căutați, folosind internetul și/ sau materiale didactice de informare disponibile in școală, informații despre țara învecinată cu România, atribuită grupei voastre prin tragere la sorți, respectând următoarele repere:
1. poziția țării în raport cu România;
2. limba oficială a țării;
3. alfabetul folosit pentru limba scrisă;
4. obiceiuri sau tradiții care v-au atras atenția;
5. personalități reprezentative;
6. gastronomia țării.
Realizați un scurt rezumat (max. 600 de caractere) și prezentați informațiile relevante selectate prin intermediul avatarului video creat în aplicația voki.com, respectând limita de timp de 2 minute.
Timp de lucru alocat: 40 de minute
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Activitatea colaborativă propusă ca activitate în clasă are ca scop principal sensibilizarea și exprimarea unei atitudini pozitive față de diversitatea lingvistică și culturală.
Tip de activitate: Activitate în clasă
Sarcina de lucru se va realiza: În colaborare
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii, împărțiți in echipe, se organizează pentru realizarea unui demers didactic eficient, luând în considerare timpul limitat alocat îndeplinirii sarcinilor de lucru. Împărțiți în 5 echipe corespunzătoare celor 5 state vecine, aceștia se informează și selectează cele mai relevante informații care vor fi sintetizate și prezentate în fața clasei prin intermediul avatarului din aplicația digitală indicată. Cei cinci „vecini” ai României vor fi apoi incluși în avizierul virtual din aplicația Padlet, disciplina limba și literatura română, secțiunea: elemente de interculturalite.
Accesări: 922
Contribuitor: Voichița Nicoleta Ciorăneanu - Școala Gimnazială Szentivany Mihaly, Gălești (Mureș) (2021)
Alte activități pentru: Limba şi literatura română Clasa a VII-a
Alte activități care utilizează: Voki
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.