Sarcina de lucru pentru elevi:
Pentru a descoperi o parte a trecutului, vom face o călătorie imaginară în Țara Sfântă și pentru aceasta va trebui să rezolvați câteva cerințe, acasă:
Veți lectura informațiile oferite despre Țara Sfântă care oferă date despre: relief, cadrul istoric, ocupații, locuri sfinte, sărbători. Apoi, veți selecta datele și le veți include într-o hartă conceptuală. După aceasta, veți include în tabelul oferit date privind ocupațiile de atunci și cele de astăzi.
La final, folosind Google Maps/ Google Earth, veți planifica o excursie virtuală în locurile sfinte.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să identifice aspecte legate de viața oamenilor din Țara Sfântă în vremea Mântuitorului Hristos pe baza informațiilor descoperite în textul oferit;
Să realizeze o hartă mentală privind aspectele geografice folosind harta disponibilă;
Să conceapă un tabel comparativ între ocupațiile locuitorilor Țării Sfinte de atunci și cele actuale, folosind datele primite prin intermediul unei aplicații online;
Să realizeze un plan de pelerinaj prin Țara Sfântă, în care să includă cele mai importante locuri din istoria mântuirii, pe baza sugestiilor oferite de profesor.
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii vor parcurge etapele cerute, individual, folosind internetul și aplicația cunoscută. Vor completa individual cerințele și vor elabora un traseu virtual. Rezultatele finale se vor prezenta în fața colegilor, la clasă, în laboratorul de informatică.
Accesări: 916
Contribuitor: Ioan-Dumitru Bîrsan - Școala Gimnazială, Batoș (Mureș) (2020)
Alte activități pentru: Religie/ Istoria religiilor Clasa a VI-a
Alte activități care utilizează: simulări Google Maps Bubbl.us
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.