Descriere:
Jocul didactic Fram, ursul polar – începerea aventurii se adresează deopotrivă cadrelor didactice și elevilor pasionați de lectură. Cei 30 de itemi ai jocului sunt de forma: Alege răspunsul corect: a/ b/ c/ d; Adevărat/ Fals. Fiecare item propus trebuie rezolvat contra cronometru și dă posibilitatea de autoevaluare și ierarhizare în clasamentul general.
Cadrul didactic are posibilitatea să evalueze seriozitatea cu care elevii săi citesc fragmentele repartizate, profunzimea înțelegerii textului, abilitatea de a răspunde provocărilor în cadrul competiției.
Resursa educațională deschisă conține 30 de întrebări. Poate fi preluată în contul kahoot al cadrului didactic, ca punct de plecare, și editată în funcție de strategia didactică – se pot selecta doar câteva întrebări pentru aplicarea la clasă sau se pot crea 3-4 teste cu 8-10 itemi, pentru a fi utilizate succesiv sau în diferite momente ale lecției.
Se dezvoltă la elevi capacitatea de a accepta superioritatea colegilor în momentul dat și stimularea unei lecturi conștiente, corecte, în profunzime.
Dacă se utilizează ca exercițiu/ autoevaluare în cadrul unei activități independente (în clasă sau acasă), linkul pentru elevi este: https://kahoot.it/challenge/?quiz-id=3d462f3a-7b23-4634-bc48-d8c049b38a18&single-player=true
Tipul resursei: Joc didactic
Limba resursei: Română
Nivelul: Clasa a III-a
Disciplina: Limba şi literatura română
Competență generală: 3. Receptarea de mesaje scrise în diverse contexte de comunicare
Competența specifică vizată prioritar: 3.4. Evaluarea conţinutului unui text pentru a evidenţia cuvinte-cheie şi alte aspecte importante ale acestuia
Legătura web către resursă: https://create.kahoot.it/details/3d462f3a-7b23-4634-bc48-d8c049b38a18
Accesări: 346
Propunător: Mirela Sanda Morar - Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, Cluj-Napoca (Cluj)
Data validării: 18 iunie 2022
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.