Descriere:
Activitatea se adresează elevilor din clasa a V-a, an de început de ciclu. Valoarea proiectului care are loc ca urmare a unui parteneriat valoros între Colegiul Național George Barițiu și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei este că se dorește a fi un program de învățare care se desfășoară în spațiul muzeal, implică vizite regulate la muzeu, unde elevii din clasa a V-a participă la activități educaționale curatoriale aliniate la programa școlară.
Aceste programe sunt concepute pentru a oferi oportunități de învățare experiențială care aduc subiectele la viață, făcând învățarea mai atractivă și mai memorabilă pentru elevi. Ceea ce este foarte valoros este că se desfășoară în limba engleză și dezvoltă în același timp competențele artistice ale elevilor, prin realizarea coifurilor și modelarea vaselor grecești, ca urmare a vizitelor și a atelierelor bazate pe expoziția temporară „Grecii de peste mări”.
Sesiunile de învățare pot fi conduse de experții muzeului în colaborare cu profesorul de specialitate, respectiv profesorul de istorie, engleză și educație plastică, oferind perspective mai profunde și răspunzând la întrebările elevilor. Această interacțiune directă cu experții poate îmbunătăți semnificativ experiența de învățare.
Tipul resursei: Text/ fișă
Limba resursei: Engleză
Nivelul: Clasa a V-a
Disciplina: Limba engleză
Competență generală: 2. Exprimarea orală în diverse situaţii de comunicare
Competența specifică vizată prioritar: 2.. Exprimarea orală în diverse situaţii de comunicare
Legătura web către resursă: https://drive.google.com/file/d/1vl0UzyqHrsALwc0c774bpagROOMnIKNS/
Accesări: 34
Propunător: Laura Zmicala - Colegiul Național George Barițiu, Cluj-Napoca (Cluj)
Data validării: 26 iunie 2024
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.