Sarcina de lucru pentru elevi:
Pe classroom, la subcapitolul 1.4. Modalități alternative de a formula întrebări, Recapitulare și evaluare, veți accesa linkul classroom.google.com/u/1/c/MTDQy/a/MUwkz/details. V-am postat un exercițiu sub forma unui avatar vorbitor de la Voki.
Avatarul Voki, creat și postat de mine la adresa https://tinyurl.com/y4rocfdp , are nevoie de „ajutorul” vostru pentru a realiza o temă la Educație socială cu titlul Recomandări referitoare la modul de adresare a întrebărilor. Iată mesajul transmis: „Bună! Sunt elevă la o școală din străinătate cu predare în limba română. Am nevoie să mă ajutați pentru tema de la Educație socială și să-mi trimiteți câteva recomandări referitoare la modul de adresare a întrebărilor. Mulțumesc frumos!”
Răspunsul vostru trebuie creat sub forma unui alt avatar Voki* (Instrucțiuni). Avatarul va fi personalizat cât mai creativ. Acesta va transmite foarte clar răspunsul cu recomandările referitoare la modul de adresare a întrebărilor.
Odată finalizat răspunsul, se va salva linkul. Îl vom posta în contul personal și apoi avatarul va fi prezentat la cursul nostru săptămânal de Educație socială. Aveți termen o săptămână, iar la cursul de marți vom interveni cu discuții sau dezbateri. Vă mulțumesc și vă doresc să reușiți să ne surprindeți în mod plăcut cu cele mai creative avataruri educative!
* (Instrucțiuni pentru crearea unui avatar virtual.) 1. Creați-vă un cont pe http://www.voki.com/. 2. Realizați un avatar virtual personalizat care să vă prezinte, spunând câteva cuvinte despre temă. În contul vostru, alegeți Creator (primul buton de sus). Personalizați-l, apoi introduceți, de la tastatură, un text – prezentare pe care să-l spună. 3. La final, clic pe Publish. Apoi, din secțiunea Share, clic pe pictograma de link și copiați linkul (URL-ul) către avatarul creat (Copy URL). Note: a) Șabloanele pentru avatare care au steluță sunt doar pentru varianta Premium (cu plată). Alegeți un șablon fără steluță. b) Vocile în limba română sunt două, ambele feminine. Dacă doriți să prezinte un text în română, creați un avatar de gen feminin. c) Una dintre vocile în limba română nu știe să pronunțe corect diacriticele. Alegeți „Ioana”. d) Varianta gratuită a lui Voki permite introducerea de la tastatură a unui text limitat la 2-3 paragrafe. Sursa: https://iteach.ro/cursuri/
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Cd1: să participe activ şi responsabil la desfăşurarea activității;
Cd2: să înţeleagă ce sunt întrebările;
Cd3: să identifice, să recunoască şi să aleagă drepturile copilului;
Cd4: să formuleze întrebări şi răspunsuri legate de drepturile copilului;
Cd5: să colaboreze în cadrul clasei în grupul de lucru;
Cd6: să reflecteze asupra informaţiilor primite pe parcursul lecţiilor.
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Avatarul Voki creat poate explica următoarele: Bună ziua! Iată câteva recomandări referitoare la modul de adresare a întrebărilor: Adresează câte o singură întrebare; Oferă-i celuilalt timpul necesar pentru a răspunde; Formulează întrebări simple, clare; Nu formula întrebări stânjenitoare! Încurajează răspunsurile clare, cât mai complete; Revino cu întrebări prin care soliciți precizări sau lămuriri; Ai grijă ce întrebi, fii atent la tonul folosit, la felul în care întrebi! Asigură-te că celălalt a înțeles perfect întrebarea; Încearcă să îți stăpânești emoțiile; Nu uita niciun moment de problema pusă în discuție sau de ceea ce vrei să afli; Urmărește reacțiile celuilalt; Fii atent la dorința lui de a comunica; Nu uita că nu există întrebări perfecte; cele mai bune întrebări sunt cele care te ajută cel mai bine să primești răspunsurile dorite.
Accesări: 1.107
Contribuitor: Cătălina Jianu - Liceul Gheorghe Surdu, Brezoi (Vâlcea) (2020)
Alte activități pentru: Cultură civică Clasa a V-a
Alte activități care utilizează: Voki Google Classroom
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.