Sarcina de lucru pentru elevi:
1) Accesați cele trei pagini recomandate în timpul orei, pe tema : Substantivul, parte de vorbire
1.1- Realizați o sinteza de câteva enunțuri în care sa prezentați succint substantivul, pregătind mai apoi un avatar Voki care da o redea.
1.2- Veți avea in vedere următoarele texte : Despărțire, Floare albastră și Freamăt de codru, scrise de Mihai Eminescu. Accesați programul Wikispaces și notați, într-o filă separată, 6 exemple de substantive prezente în cele trei poezii, așa cum le-ați găsit. Adăugați fiecăruia câte un adjectiv, acordându-l în gen și număr.
2. Trimiteți linkurile pe grupul de discuții, pentru ca toată lumea să aibă acces.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să definească substantivul
Să recunoască substantivul între alte părți de vorbire
Să atribuie substantivelor adjective potrivite
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii vor accesa paginile online oferite de catre profesor. Aceștia notează ceea ce considera ca este esential. Urmatorul pas este acela de a se autentifica pe contul de Voki.com , creandu-si un avatar ce va contine informatia extrasa. Urmeaza postarea linkului in situl clasei, special creat pentru disciplina Limba si literatura romana. Fiecare elev va scrie, în pagina lui, câte 6 substantive, observand numeroasele substantive prezente in cadrul lor. Fiecărui substantiv îi va asocia un adjectiv. Profesoara ii va aprecia pe elevi la următoarea ora, prezentând câteva dintre temele realizate de aceștia.
Accesări: 892
Contribuitor: Ioana Claudia Constantin - Facultatea de Litere (2018)
Alte activități pentru: Limba şi literatura română Clasa a VII-a
Alte activități care utilizează: Wikispaces Voki
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.