Sarcina de lucru pentru elevi:
Fiecare elev își va alege câte un cartonaș (număr cartonașe = număr elevi) pe care este scrisă denumirea unui patrulater convex: paralelogramul, dreptunghiul, rombul, pătratul și trapezul isoscel. Evident că mai mulți elevi din clasă veți avea scris pe cartonaș același patrulater.
Utilizând aplicația Wordle (wordle.net), fiecare elev va realiza un „nor de cuvinte” referitor la proprietățile patrulaterului primit pe cartonașul respectiv. Pentru voi nu este o noutate o astfel de sarcină, fiindcă sunteți familiarizați cu această aplicație.
Fiecare „nor de cuvinte” va fi vizualizat ora viitoare pe proiector, iar colegii au sarcina să descopere despre ce patrulater este vorba. Pentru fiecare patrulater în parte, cea mai interesanta prezentare va fi declarată câștigătoare, iar norul și autorul vor apărea la avizierul clasei.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să formuleze enunțuri matematice referitoare la proprietățile patrulaterelor
Să identifice un patrulater pornind de la proprietățile acestuia
Să utilizeze un limbaj matematic adecvat în descrierea figurilor geometrice
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Sarcina dată elevilor este pentru ora imediat următoare. Este o activitate individuală, la sfârșit de capitol, care are drept scop dezvoltarea capacității de analiză și sinteză. Cu ajutorul descrierilor făcute de elevi, am posibilitatea de a realiza o evaluare de final de capitol, de a vedea interesul elevilor pentru matematică, dar, mai ales, receptivitatea la nou.
Accesări: 960
Contribuitor: Irina Maria Albu - Școala Gimnazială Nicolae Drăgan, Galda de Jos (Alba) (2020)
Alte activități pentru: Matematică Clasa a VII-a
Alte activități care utilizează: Wordle
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.