Sarcina de lucru pentru elevi:
Creați, cu ajutorul Wordle, un nor de cuvinte care să cuprindă trăsăturile specifice unui poet la alegere (Tudor Arghezi, George Bacovia, Ion Barbu, Lucian Blaga).
Puteți să faceți norul de cuvinte și pentru o poezie la alegere a poeților mai sus menționați (preferabil, cele care sunt pentru examenul de Bacalaureat).
Cu ajutorul acestora, vom reuși să sintetizăm informațiile esențiale.
Vă rog să îmi trimiteți temele pe e-mail sau le puteți uploada pe grupul clasei, pentru a avea toată lumea acces la ele. Cele mai reușite le vom folosi pentru recapitulare. 🙂
Spor!
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să identifice cel puțin 3 trăsături ale modernismului
Să ilustreze imaginarul poetic prin exemple
Să încadreze textele corespunzător curentului literar
Să identifice figurile de stil și rolul acestora în ilustrarea ideilor poetice
Să recunoască cărui curent literar aparține un anume poet
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Fiecare elev va rezolva tema individual. Vor avea posibilitatea de a folosi atât manualul și caietul, cât și resurse online recomandate. Aceștia se vor concentra pe sintetizarea și recunoașterea elementelor relevante pentru rezolvarea temei. Exercițiul îi va ajuta să recunoască mai ușor trăsăturile specifice poeziile pe care le-au parcurs în timpul semestrului. Elevii vor accesa site-ul: www.wordle.net, unde vor crea o imagine care va suprinde trăsăturile cele mai importante ale poeziei/ poetului pe care aceștia o/îl aleg. Tema va fi trimisă atât pe mail, cât și postată pe grupul clasei pentru a fi accesibilă și celorlați elevi. În cadrul orei de recapitulare, profesorul va alege 4 imagini specifice celor 4 poeți și 4 pentru poezii.
Accesări: 946
Contribuitor: Eylul-Sabo-Andrada Yunusoglu - Facultatea de Litere (2018)
Alte activități pentru: Limba şi literatura română Clasa a XII-a
Alte activități care utilizează: Wordle
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.