Sarcina de lucru pentru elevi:
După lecția de predare cu tema „Planetele Sistemului Solar”, în vederea realizării unei mai bune înțelegeri a informațiilor transmise și a consolidării și sistematizării cunoștințelor, elevii vor primi sarcina:
– Căutați informații noi despre planetele Sistemului Solar pe diferite site-uri de specialitate, utilizând calculatorul, tableta sau telefonul.
Puteți apela la ajutorul părinților, al fraților sau al prietenilor daca nu vă descurcați voi singuri.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să denumească planetele Sistemului Solar;
Să recunoască planetele Sistemului Solar, pe planșe, modele simple, filme documentare;
Să caute informații despre planetele Sistemului Solar pe anumite site-uri de specialitate, utilizând tehnologia modernă;
Să realizeze un desen sau un scurt rezumat referitor la materialele on-line studiate;
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Pentru ora următoare de matematică și explorarea mediului, elevii vor căuta pe internet, utilizând calculatorul sau tableta, și alte informații legate de Sistemul Solar. Mulți dintre ei știu despre motorul de căutare GOOGLE și le va fi ușor să găsească site-uri de unde să-și completeze cunoștințele asimilate în clasă. În realizarea acestei sarcini, vor putea apela la părinți, prieteni sau vecini, care să-i sprijine în navigarea pe internet, în vederea căutării acestor informații. Cei care se descurcă destul de bine cu utilizarea calculatorului, a tabletei sau a telefonului și care au internet acasă, vor avea misiunea de a-i ajuta și pe colegii lor care nu au internet sau nu știu să utilizeze noile tehnologii. Timp de o săptămână, elevii vor căuta informații despre planetele Sistemului Solar, iar ca o dovadă a studiului lor, vor realiza, fie un desen, fie un scurt rezumat, redactat de către ei, în care să prezinte informațiile descoperite. În ora următoare, care vizează însușirea cunoștințelor asimilate, elevii vor prezenta în fața clasei lucrarea realizată – desen sau scurtă prezentare. Astfel, elevii vor avea satisfacția de a fi pe rând, fiecare dintre ei, un “mic învățător” pentru colegii săi, dar, în același timp să învețe unii de la alții.
Accesări: 817
Contribuitor: Mărioara Măricuț - Liceul Tehnologic Florian Porcius, Rodna (Bistriţa-Năsăud) (2018)
Alte activități pentru: Matematică și explorarea mediului Clasa a II-a
Alte activități care utilizează: Google Search
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.