Digitaledu
Situații de învățare cu instrumente digitale și resurse educaționale deschise

Digitaledu

Situații de învățare cu instrumente digitale și resurse educaționale deschise

  • Idei de activități
  • Resurse educaționale deschise
  • Platforme educaționale
  • Aplicații educaționale
  • Despre
Informatică și TIC > Clasa a VII-a >

Programarea roboților virtuali (Proiect de activitate de învățare)

Autor: Diana-Elena Diaconu - Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu, Târgoviște (Dâmboviţa)

Descriere:

Resursa constă într-un proiect de activitate de învățare care se adresează profesorilor de gimnaziu care predau la clasa a VII-a la disciplina Informatică și TIC.

Competența specifică vizată: 3.3. Implementarea algoritmilor într-un mediu de programare în scopul rezolvării creative a unor probleme având caracter aplicativ.

Videoclipul integrat (youtube.com/watch?v=Vc6pAak_taA) a fost realizat pentru elevii din clasa a VII-a, care vor învăța să creeze cod sursă pentru controlul robotului didactic virtual prin precizarea succesiunii de comenzi corespunzătoare deplasării pe o traiectorie prestabilită, să transpună într-un limbaj de programare algoritmi interdisciplinari, să înțeleagă utilitatea senzorilor unui robot virtual, să lucreze în echipă, pe platforme colaborative, proiecte transdisciplinare.

Proiectul de activitate de învățare poate fi utilizat de către cadrele didactice împreună cu videoclipul, pentru a reuși să le dezvolte elevilor capacitatea de a implementa un algoritm într-un mediu de programare ușor de utilizat, pentru a rezolva probleme cu caracter aplicativ. Elevii vor utiliza o platformă pentru crearea și programarea roboților virtuali, care se găsește la adresa lab.open-roberta.org. În cadrul activității propuse este rezolvată o problemă de matematică – sunt utilizate noțiunile cunoscute despre un triunghi echilateral și se programează un robot virtual să se deplaseze pe traiectoria solicitată. Prin exersarea algoritmilor pe platforma Open Roberta, elevii vor putea programa mai ușor, își vor putea dezvolta creativitatea în domeniul programării și vor fi mai bine pregătiți pentru viitor.

 

Tipul resursei: Text/ fișă
Limba resursei: Română

Nivelul: Clasa a VII-a
Disciplina: Informatică și TIC

Competență generală: 3. Elaborarea creativă de mini proiecte care vizează aspecte sociale, culturale și personale, respectând creditarea informației și drepturile de autor
Competența specifică vizată prioritar: 3.. Elaborarea creativă de mini proiecte care vizează aspecte sociale, culturale și personale, respectând creditarea informației și drepturile de autor


Legătura web către resursă: https://onlinestudy.ro/RED/DIACONU_Diana_Elena_proiect_de_lectie_Aplicatii_STEM.pdf
Accesări: 979

Propunător: Diana-Elena Diaconu - Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu, Târgoviște (Dâmboviţa)
Data validării: 12 iulie 2022

Căutare avansată



Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.

Semnalați o modificare necesară.
Digitaledu

Educație digitală cu aplicații, platforme și resurse educaționale deschise (RED)
Mijloc de învățământ pentru utilizare în sistemul de învățământ
Omologat selectiv de Ministerul Educației

Semnalați o modificare necesară.

« »

 

Prenume și nume:

E-mail:

Vă rugăm să descrieți modificarea propusă:


Anulează Trimite