Sarcina de lucru pentru elevi:
1. Împărțiți-vă în echipe de câte patru-cinci elevi. Fiecare echipă își va alege una dintre următoarele teme: minerale, roci sedimentare, roci magmatice, roci metamorfice.
2. Realizați o prezentare în Sway sau Prezi și prezentați-o în fața clasei. Aceasta trebuia să includă definiții, hărți ale distribuției rocilor sau mineralelor, diferite aplicații ale acestora, filmulețe etc.
3. Alcătuiți fișe de lucru și întrebări care să verifice cunoștințele colegilor, la sfârșitul prezentării. Elevii care răspund corect la aceste întrebări vor primi câte un bonus.
5. Postați fiecare prezentare pe pagina de lucru a clasei voastre (în cel mult trei zile de la data prezentării).
Timp de lucru: două săptămâni
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să recunoască diferitele forme de relief
Să deosebească diferite tipuri de roci si minerale
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: În colaborare
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii se vor imparti in echipe si isi vor alege una dintre temele propuse. Vor intra pe linkul https://sway.com/ sau https://prezi.com si, folosind unul dintre aceste software, vor alcatui o prezentare cu tema aleasa (ce contine definitii, harti, scheme, exemple etc.). Fiecare echipa isi va prezenta proiectul in timpul orei de curs, la data stabilita. Vor alcatui fise de lucru pe care sa le distribuie celorlalti elevi in clasa, care sa contina o sinteza a temei respective. La final, acestia vor alcatui un set de intrebari, iar fiecare elev care raspunde corect va primi cate un bonus. Fiecare echipa trebuie sa-si posteze tema pe avizierul virtual al clasei, in cel mult trei zile de la prezentarea acesteia.
Accesări: 1.017
Alte activități pentru: Geografie Clasa a IX-a
Alte activități care utilizează: Prezi Microsoft Sway
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.