Sarcina de lucru pentru elevi:
Vizitează site-ul muzeului dedicat Annei Frank (annefrank.org/en). Pe baza informațiilor deja dobândite, dar și a turului virtual al site-ului și, implicit, al muzeului, creează un nor de cuvinte, ca o emblemă care să sintetizeze importanța textului jurnalului Annei Frank pentru tine.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să explice cu cuvinte proprii rolul evreilor în istorie
Să formuleze opinii referitoare la atitudinea naziștilor în timpul celui De Al Doilea Război Mondial
Să numească personalități legate de fenomenul Holocaustului
Să argumenteze necesitatea lecturării textelor autentice legate de subiectul Holocaustului în România și în Europa
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Site-ul va fi explorat de elevi cel putin o ora. Se pleaca de la premisa ca sunt familiarizati cu limba engleza, insa, daca exista nelamuriri, pot adresa intrebari profesorului sau pot accesa google translate. O activitate anterioara acestei teme a fost prezentarea cartii cu titlul "Jurnalul Annei Frank" de catre elevii care au lecturat-o, printr-o prezentare prezi cu citate, fotografii si propriile opinii. Aceasta activitate are rolul de a-i familiariza pe elevii care nu au avut acces la carte, sa poata realiza cat mai corect norul de cuvinte, utilizand si informatii retinute in urma prezentarii de catre colegii lor. Site-ul muzeului ofera toate detaliile necesare astfel incat vizitatorul sa inteleaga efectele nefaste ale nazismului, ale Holocaustului asupra evreilor. Textul scris de Anna Frank in anexa locuintei, ascunsa timp de doi ani, il face pe cititor sa empatizeze cu ea, sa traiasca aceleasi momente de fericire si tristete, stari de nerabdare si temere, frica de necunoscut si de moarte. Elevul utilizeaza platforma https://wordart.com/. Editeaza cuvinte (forma, culoare), alege o forma a norului (este de asteptat ca fetele sa aleaga inima, iar baietii semnul pacii), fondul, asezarea in pagina si stilul. Elevul se autocorecteaza (se asigura ca a scris corect ortografic). Ulterior, norul este salvat si urcat pe platforma scolii deschisa pe google classroom- sectiunea Istorie, clasa a VIII-a. Conform termenului limita (1saptamana), tema este corectata si notata de catre profesor.
Accesări: 634
Contribuitor: Sînziana-Emilia Cocan - Școala Gimnazială Nr. 1 Gheorghe Crăciun, Zărnești (Brașov) (2020)
Alte activități pentru: Istorie Clasa a VIII-a
Alte activități care utilizează: WordArt
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.