Sarcina de lucru pentru elevi:
Vizitați 5 din cele 10 pagini recomandate pe tema „Familia” (se dă linkul la un webmix public Symbaloo, pregătit de profesor).
Veți realiza o caracterizare de minim o pagină a personajului principal, în care să folosiți toate mijloacele de caracterizare, inclusiv comicul de limbaj.
Pregătiți un avatar Voki să o redea. Postați linkul la Voki în avizierul virtual al clasei./ Trimiteți linkul la voki-ul vostru pe grupul de discuții.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să identifice cel puțin două modalități de caracterizare ale personajelor
Să ilustreze, prin cel puțin trei exemple, trăsăturile de caracter ale personajelor
Să identifice, cu ajutorul exemplelor, comicul de limbaj regăsit la nivelul textului studiat
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Fiecare elev va rezolva tema individual, acasă. Va accesa câteva din resursele recomandate de profesor pentru a se fixa noțiunile noi și pentru a structura toate informațiile. Elevii se vor concentra pe modalitățile de caracterizare ale personajului principal, cât și pe comicul de limbaj, bazându-se pe ideile reprezentative și modul cum evoluează personajul. Apoi se vor autentifica în propriul cont pe voki.com, unde vor crea un avatar care să spună textul construit de ei. Vor trimite tema colegilor, postând linkul la propriul Voki în grupul de discuții utilizat pentru disciplina Limba și literatura română. La următoarea oră de română, profesorul va prezenta câteva exemple de teme realizate de elevi, ascultând împreună cu elevii și vor puncta informațiile cele mai importante.
Accesări: 2.419
Alte activități pentru: Limba şi literatura română Clasa a IX-a
Alte activități care utilizează: Voki Symbaloo
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.