Sarcina de lucru pentru elevi:
Pe baza informațiilor care vi s-au prezentat în cadrul orei de psihologie „Temperamentul – tipurile temperamentale”, concepeți un mic „discurs”, utilizând aplicația Voki, care să conțină 500-600 de cuvinte, folosindu-vă de unul din cele 4 tipuri temperamentale (coleric, sangvinic, flegmatic , melancolic). Gândiți-vă la un subiect abordat din perspectiva unei persoane colerice/ flegmatice/ melancolice/ sangvinice – cum ar prezenta subiectul respectiv, ce cuvinte/ fraze ar folosi, cât de entuziasmați ar vorbi despre subiectul respectiv.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
1. Să distingă din punct de vedere teoretic tipurile temperamentale.
2. Să indice tipul temperamental pe care îl are o persoană.
3. Să explice modul prin care o persoană își poate pune în valoare temperamentul, cu plusurile pe care le aduce cu sine.
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Urmând instucțiunile și folosindu-se de informațiile prezentate la ora de psihologie, elevii vor lucra indidual, acasă, la un mic discurs pe care cred ei că l-ar putea avea o persoană, punând în evidență tipul temperamental pe care îl are persoana respectivă. Aceștia vor accesa site-ul Voki și vor crea personajul dorit. În cadrul următoarei ore de psihologie, profesorul va selecta 6 teme realizate de elevi (personajele create cu aplicația) și le va argumenta că nu există temperament bun sau rău. Prin urmare, elevii vor învăța că fiecare temperament are plusurile și minusurile lui, iar ei trebuie să se pună în valoare în funcție de ce au mai bun.
Accesări: 971
Contribuitor: Roxana-Claudia Birtea - Facultatea de Psihologie (2019)
Alte activități pentru: Psihologie Clasa a X-a
Alte activități care utilizează: Voki
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.