Sarcina de lucru pentru elevi:
Se dă următoarea temă de gândire: „Cum ar fi ca toată lumea să fie la fel? Nimeni să nu se diferențieze de nimeni, iar toți să gândească fix la fel. Să fie aceleași acțiuni, aceleași lucruri, de parcă ne-am uita într-o oglindă ce nu se mai termină.”
Pe baza acestei provocări, realizați un suport vizual multimedia pentru o prezentare, prin care să exemplificați cât mai corect și explicit importanța dreptului la identitate.
Se pot utiliza aplicații online precum Prezi, Beautiful.ai, Genial.ly, Canva, Nearpod, Padlet, Visme.
La final, postați linkul pe avizierul virtual de la adresa … (se dă adresa paginii Padlet create de profesor, unde elevii au drepturi de postare).
Aveți la dispoziție o săptămână pentru realizarea temei.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să explice drepturile omului;
Să descrie rolul statului în respectarea drepturilor omului;
Să enumere elemente constitutive ale identității;
Să indice simboluri ale identității.
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Profesorul va crea o pagină-exemplu, al cărei link îl va pune pe avizierul virtual. Durata aproximativă de lucru este estimată la 2 ore. Elevii vor căuta pe internet informații, imagini reprezentative și resurse video referitoare la drepturile omului. Vor face o selecție a celor mai relevante resurse și le vor integra într-o pagină/ resursă multimedia pe care o vor crea ei, utilizând orice aplicație online le este mai familiară. Linkul la pagină creată va fi postat pe avizierul virtual al clasei. În funcție de timp, unele suporturi vizuale pot fi discutate la următoarea întâlnire.
Accesări: 1.115
Alte activități pentru: Cultură civică Clasa a VI-a
Alte activități care utilizează: Visme vision board Prezi Padlet Nearpod Genially Canva Beautiful AI
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.