Sarcina de lucru pentru elevi:
Realizați un CV digital utilizând șablonul „Student Resume” (Young Professional) de pe platforma PowToon (https://www.powtoon.com/). Includeți următoarele elemente: nume, calități care te evidențiază, lucruri care îți plac, interese și activități de timp liber, artistul/ filmul preferat, precum și ambiția ta.
Proiectul trebuie personalizat astfel încât să reflecte propria personalitate și va conține minim 12 pagini. Includeți un videoclip (90 secunde) și utilizați doar elemente din categoria „free”. Tot ceea ce apare cu simbolul PRO este contra cost și nu se va utiliza. Rulați filmul înainte de finalizare pentru a verifica dacă timpul setat pentru fiecare pagină este suficient iar imaginile/ textul se pot vizualiza firesc. La finalizare, publicați videoclipul prin export (pe platforma PowToon, Youtube, Vimeo etc). Încărcați linkul pe platforma Edmodo.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
1. Să identifice și să numească trăsături și calități personale, conform unei scheme date;
2. Să elaboreze un mesaj simplu de prezentare pentru un profil personal, fără ajutor, folosind cuvinte proprii;
3. Să extragă informații necesare pe baza lecturii unor instrucțiuni de utilizare a aplicației, utilizând indicațiile profesorului și platforma PowToon;
4. Să parcurgă etapele pentru realizarea unei machete cu ajutorul aplicației date;
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii își fac cont pe https://www.powtoon.com/, selectând planul gratuit (ce permite stocarea a 100 MB) și aleg din multitudinea de șabloane puse la dispoziție (Templates) categoria Students. Selectează „Student Resume - Young Professional” și apoi „USE”. Apasă butonul „CREATE” din bara de sus iar submeniul care conține elementele grafice se deschide în partea dreaptă. În partea de jos a paginii este situat meniul care reglează timpii de intrare și durata animațiilor pe pagină. Șablonul conține 23 de pagini preformatate. Elevii editează datele, inserând imagini / text conform propriilor nevoi sau ștergând pagini / elemente din pagină. Butonul albastru de PLAY permite vizualizarea fiecărei pagini. Meniul din dreapta permite schimbarea fondului muzical, adăugarea de fotografii sau clipuri video, adăugare de elemente grafice și text, schimbarea fundalului și a personajelor care animă prezentarea. În partea stângă se află submeniul paginilor: aici se pot accesa / vizualiza / șterge/ duplica sau adăuga pagini. La finalizare, se apasă butonul „PREVIEW & EXPORT”, situat în colțul din dreapta sus. Dacă elevul este mulțumit de rezultat, se accesează butonul „EXPORT”. Dacă dorește să facă modificări, închide fereastra, editează paginile dorite și reia procedeul. Există mai multe variante de export - „CREATE” oferă publicarea animației pe site sub forma unui filmuleț (movie). De asemenea, se oferă gratuit opțiune de publicare film pe Facebook, Youtube, Vimeo, Wistia, HubSpot sau descărcare document sub formă de pdf sau ppt. Selectând varianta „CREATE” PowToon, se deschide un meniu care permite schimbarea denumirii, selectarea audienței (privat / public) și a categoriei (personal / educație / business, etc.) Butonul „EXPORT POWTOON” este ultimul pas spre publicarea proiectului pe site. Chiar și în această etapă se pot aduce modificări animației prin butonul „EDIT POWTOON” situat în partea dreaptă unde se află și modalități suplimentare de distribuire (Facebook, Twitter, distribuire pe e-mail, copiere link, etc.) Pot fi adăugate comentarii la filmulețe sau pot fi apreciate prin apăsarea butonului LIKE. VALOAREA ADĂUGATĂ A ACESTEI ACTIVITĂȚI. Într-o lume în care digitalizarea este „steroid” al schimbărilor care potențează, amplifică, supraîncarcă ceilalți factori ai dezvoltări umane, realizarea unui CV digital este un mic pas spre alfabetizarea digitală a elevilor noștri. Sarcina de lucru dezvoltă nu doar competențele de limbă ci și pe cele digitale, elevii având ocazia să modifice conținutul digital, să editeze textul, să realizeze design-ul fiecărui slide, să încarce conținut video/audio și să publice prezentarea fie ca material video (pe una din platformele acceptate - Youtube, Vimeo, Facebook, SlideShare, etc), fie ca document (pdf. sau ppt.)
Accesări: 938
Contribuitor: Gabriela Șandru - Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu, Târgu Mureș (2020)
Alte activități pentru: Limba engleză Clasa a VII-a
Alte activități care utilizează: YouTube PowToon Edmodo
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.