Sarcina de lucru pentru elevi:
În cadrul lecției „Alcooli”, am discutat despre proprietățile fizice ale acestora. În grupe de câte 5-6 elevi, aș dori să rezolvați următoarea sarcină de lucru, pe care am realizat-o cu ajutorul aplicației online WordArt.com.
Vă voi proiecta pe tablă o imagine ce conține mai multe cuvinte, ce reprezintă proprietăți fizice. Dintre acestea, voi va trebui să alegeți acele cuvinte care se potrivesc alcoolilor.
Aveți la dispoziție 10 minute. După epuizarea timpului, un reprezentant din fiecare grup va scrie la tablă cuvintele pe care le-ați găsit și va argumenta răspunsul.
La sfârșitul activității, cei care au găsit cele mai multe cuvinte și au și argumentat corect alegerea făcută, vor fi notați.
[Resursă omologată: rezoluția Ministerului Educației Naționale Nr. 36.645/I/11.10.2019]
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să identifice proprietățile fizice ale alcoolilor
Să analizeze proprietățile fizice ale alcoolilor
Să deducă proprietățile fizice ale alcoolilor în funcție de structura lor
Tip de activitate: Activitate în clasă
Sarcina de lucru se va realiza: În colaborare
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii se vor împărți în grupuri de câte 5-6. Își vor nota în caiete cuvintele pe care le consideră corecte, însoțite și de argumente. Se vor organiza, se vor sfătui și vor colabora astfel încât la finalul sarcinii de lucru să fie notați corespunzător muncii depuse. După scurgerea timpului alocat acestui exercițiu, vor desemna un reprezentant care va nota pe tablă cuvintele selectate și își va susține alegerea cu argumente, pentru a-și convinge atât colegii, cât și profesorul, că răspunsul ales este corect.
Accesări: 1.271
Contribuitor: Diandra Maria Gheorghe - Facultatea de Chimie (2018)
Alte activități pentru: Chimie Clasa a X-a
Alte activități care utilizează: WordArt
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.