Sarcina de lucru pentru elevi:
Realizați pe un padlet prezentarea unei zone biogeografice din Asia, la alegere. În descrierea prezentării (subtitlu), menționați și tipul de climă prezent în zona biogeografică aleasă.
Denumiți-vă padlet-ul așa cum doriți, în conformitate cu tema propusă. Padlet-ul va fi de tip grilă și va conține următoarele coloane: tipul de climă, zona biogeografica aleasă, vegetația, fauna și curiozități.
La final, înscrieți linkul la padlet-ul vostru în platforma de elearning – Geografie.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
1. Să stabilească legătura între tipul de climă și zona biogeografică caracteristică din Asia (ex: climei reci îi corespunde zona de tundră; climei ecuatoriale îi corespunde zona biogeografică cu păduri ecuatoriale).
2. Să identifice cel puțin 2 caracteristici ale zonei biogeografice alese (ex: zona biogeografică de tundră se caracterizează prin temperaturi scăzute, precipitații scăzute, vânturi care bat tot timpul anului)
3. Să enumere cel puțin 3 specii de plante din fiecare zonă biogeografică din Asia
4. Să precizeze cel puțin 3 specii de animale caracteristice fiecărei zonei biogeografice din Asia
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii vor realiza un padlet cu coloane și îi vor da un nume (exemplu: Padlet-ul meu biogeografic). Fiecare coloană va avea alt titlu: prima coloana se va numi tip de climat, a doua coloana se va numi zone biogeografice, a treia coloana se va numi vegetație, a patra coloana se va numi fauna, iar ultima coloană va cuprinde curiozități. Prima coloană va conține informații legate de tipul de climă din Asia, câteva caracteristici ale acestuia, precum temperatura, precipitațiile, vânturile, dar și imagini cu harta climatica a Asiei. A doua coloană va conține denumirea zonei biogeografice corespunzătoare tipului de climă prezentat, prin ce se caracterizează și adăugând și imagini cu această zonă (exemplu: Zona de tundra este localizata in emisfera nordica a Asiei, se caracterizează prin temperaturi scăzute, cu valori medii ce variază intre -17 grade C si 0 grade C. Rareori temperatura medie a lunii celei mai calde depășește 10 grade C, cu precipitații medii anuale sub 300 mm, vanturile bătând aproape tot timpul anului). A treia coloană, care se numește vegetație va conține imagini cu speciile de plante care se regăsesc în Asia în zona biogeografică aleasă de fiecare elev (de exemplu, în zona de tundră sunt prezente următoarele specii de plante: mușchi, licheni). Penultima coloană reprezentată de faună, va conține imagini cu diverse specii de animale care se întâlnesc în zona biogeografică de tundră (morsa, foca, leopardul zăpezilor (irbisul), ursul polar, renul, vulpea polară). Ultima coloană va cuprinde informații neștiute, curiozități despre Asia (60% din populația lumii trăiește în Asia,: Este incredibil de biodivers, continentul găzduind o gamă largă de animale și plante; 90% din orezul din lume este consumat în țările asiatice).
Accesări: 1.986
Contribuitor: Andreea Ionela Gafia - Facultatea de Geografie (2020)
Alte activități pentru: Geografie Clasa a VII-a
Alte activități care utilizează: Padlet
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.