Sarcina de lucru pentru elevi:
În echipe de câte doi, realizați o scurtă prezentare printr-un suport vizual, de maxim 10 slide-uri, prin care să descrieți și să ilustrați un curent artistic modern (expresionism, fauvism, cubism, futurism, suprarealism, arta abstractă), precum și un artist reprezentativ.
Prezentarea o veți face prin intermediul unui document ppt colaborativ, pe care îl veți posta pe pagina clasei pentru a fi evaluată de colegi. Cea mai interesantă prezentare va fi postată pe site-ul de admitere al colegiului.
Accesând motorul de căutare Google (text/ imagini/ video), vă documentați pentru temă și alegeți cele mai reprezentative ilustrații (maxim 6) pentru a le include în suportul vizual. Parcurgerea informațiilor online este necesară pentru rezolvarea sarcinii de lucru și pentru înțelegerea temei.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să prezinte, cu exemple, stiluri ale artei moderne (expresionism, fauvism, cubism, futurism, suprarealism, arta abstractă)
Să identifice reprezentanți ai stilurilor enumerate
Să identifice pe imagini, opere reprezentative ale diverselor stiluri moderne și autorul acestora
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: În colaborare
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii vor avea la dispoziție o săptămână pentru a realiza sarcina de lucru. Aceștia pot accesa și alte site-uri din surse externe cu mențiunea de a le specifica. Cu ajutorul acestor prezentări, elevii vor trebui să ilustreze caracteristicile diverselor curente ale arte moderne precum și artiști reprezentativi.
Accesări: 802
Contribuitor: Roxana Niculae - Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice Ioan N. Socolescu, București (2020)
Alte activități pentru: Arte/ Educaţie artistică Clasa a X-a
Alte activități care utilizează: Microsoft Powerpoint
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.