Sarcina de lucru pentru elevi:
Căutați pe Internet proporțiile substanțelor chimice ce alcătuiesc compoziția chimică a făinii albe de grâu.
Determinați valoarea nutritivă a produselor alimentare. Determinați substanța uscată a produselor alimentare.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să determine valoarea nutritivă a produselor alimentare, utilizând standardele proporțiilor substanțelor chimice care intră în componența acestora
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Tema de lucru este din cadrul Modulului de Determinarea valorii nutritive a produselor alimentare, ce se studiază în clasa a XI-a la profilul: Resurse naturale și protecția mediului, calificarea: Tehnician analize produse alimentare. Având formula de calcul a valorii nutritive, elevii caută pe Internet (siteuri specializate) sau în Standardele specifice proporțiile substanțelor chimice ce alcătuiesc compoziția chimică a făinii albe de grâu. Înlocuiesc în formulă valorile (procentele, cantitățile) determinate și calculează valoarea nutritivă a făinii albe de grâu. Activitatea se face individual sau pe grupe de câte 2-3 elevi. Ca plus al acestei sarcini, avem, pe de o parte, activitatea în echipă, cât și utilizarea mijloacelor moderne (calculatorul, internetul, siteurile de specialitate, siteurile de calcul al diferitelor componente ale valorii nutritive).
Accesări: 958
Alte activități pentru: Chimie Discipline tehnice Clasa a XI-a
Alte activități care utilizează: Google Search
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.