Sarcina de lucru pentru elevi:
Pentru a vedea cât de multe cunoștințe ați acumulat și, în special, cât de atenți ați fost, am pregătit pentru finalul orei un mic „joculeț”. În momentul acesta veți închide caietele și vă veți lua telefoanele în mână, apoi veți intra pe linkul afișat de videoproiector (kahoot.it). Vi se cere un cod pe care vi-l voi afișa tot pe ecran, după care va treceti un nume/porecla. Atenție: dacă vă puneți nume precum „șmecherul”, „mafiotul”, vă iau dreptul de a mai participa la joc. Pe ecran vor apărea niște întrebări însoțite de niște imagini, iar dedesubt 4 variante de răspuns. Cu ajutorul telefonului, veți alege varianta pe care o considerați corectă. Se punctează răspunsurile corecte, dar și rapiditatea – deci, concentrați-vă! La sfârșit, vor fi afișate pe ecran numele celor 3 elevi cu punctajele cele mai mari și îi vom aplauda. S-a conectat toată lumea?
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să numească cea mai mare insula a Greciei.
Să identifice la harta principalele lanțuri montane din Grecia și orientarea lor.
Să interpreteze, în funcție de sezon, dacă vor cădea sau nu precipitații atmosferice.
Să diferențieze măslinul de alte plante ce se găsesc într-un mediu asemănător.
Să recunoască o exploatare de marmură.
Să deducă, pe bază de imagini, diferența dintre principalele obiective turistice ale Greciei.
Tip de activitate: Activitate în clasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Este cel mai probabil ca elevii să reacționeze pozitiv la sarcina data si sa arate un interes deosebit, avand in vedere ca nu au parte de asa ceva in mod normal la clasa. Modul ludic de desfășurare a activității îi va determina să fie cooperanți și să facă tot posibilul să acumuleze cât mai multe puncte (pe care le traducem în cunoștințe asimilate) în drumul spre podium. Micul test Kahoot se poate relua de două sau de trei ori, pentru a da șansa altor elevi să fie printre primii și, mai ales, pentru a favoriza o retenție mai bună a informațiilor expuse.
Accesări: 927
Alte activități pentru: Geografie Clasa a VI-a
Alte activități care utilizează: Kahoot
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.