Sarcina de lucru pentru elevi:
Enunțul temei voastre este postat în padletul: https://padlet.com/adrianasurca2006/4hetm31smfq6 .
„Te-ai întrebat vreodată cum se realizează fotografiile în spațiul cosmic?
Cel mai faimos mijloc prin care oamenii obțin imagini din afara spațiului terestru este telescopul spaţial Hubbe, lansat de către NASA (Administrația Națională Aeronautică și Spațială din Statele Unite), în aprilie 1990. Acest instrument deosebit poartă numele astronomului american Edwin Hubble și a permis observarea unor stele și galaxii extrem de îndepărtate de noi, dar și a planetelor din Sistemul Solar. Hubble este unul dintre cele mai de succes proiecte NASA. A trimis către Pământ sute de mii de fotografii, ajutându-i pe oamenii de știință să descopere din misterele cosmosului, oferindu-ne
posibilitatea de a ne minuna de culorile acestuia.
1. Intră pe site-ul telescopului Hubble și accesează galeria de fotografii din spațiul cosmic. Care dintre imagini îți plac cel mai mult? Te rog să le descarci în computerul tău.
2. Realizează cu aceste fotografii un colaj cât mai atrăgător, cu ajutorul aplicaţiei online Fotor. Încarcă colajul tău în pagina albă din Padlet: https://padlet.com/numeanonimizat/… , pregătită special pentru produsele activității voastre.
3. Alege cel puțin cinci dintre colajele colegilor şi apreciază-le cu steluţe (de la 5 la 1). Argumentează alegerile tale.”
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să identifice culorile și griul neutru în spațiul înconjurător și în compoziții plastice
Să analizeze liber și personal mesajele transmise prin limbaj vizual (de exemplu, în exerciții-joc de stabilire a asemănărilor și deosebirilor dintre exprimarea în limbaj fotografic și limbajul artelor plastice pe aceeași temă)
Să realizeze un colaj de fotografii cu tema „Universul”, utilizând aplicaţii online (de ex.: Fotor – https://www.fotor.com)
Să comunice colegilor preferințele personale, argumentând alegerile făcute
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elecii vor accesa padletul dedicat temei. Vor citi cerinţele şi vor rezolva individual sarcinile. Fiecare elev va avea la final un colaj personal realizat cu aplicaţia Fotor încărcat în padletul dedicat temei (Wall) şi va oferi feedback colegilor.
Accesări: 1.075
Contribuitor: Adriana Şurcă - Școala Gimnazială Sfântul Nicolae, Târgu-Jiu (Gorj) (2018)
Alte activități pentru: Arte/ Educaţie artistică Clasa a III-a
Alte activități care utilizează: soft educațional Padlet
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.