Sarcina de lucru pentru elevi:
Pentru data viitoare, aveți de realizat o scurtă prezentare a lecției „Sistemul respirator și respirația la om”, pregătindu-vă pentru a explica voi colegilor lecția, pe scurt – veți fi profesor pentru 5 minute.
Prezentarea va fi susținută de câteva pagini în aplicația Mentimeter (maxim 6 slideuri): în 3-4 slide-uri, veți structura conținutul esențial al lecției, iar în 2-3 slide-uri veți avea conținut interactiv – întrebări pentru colegi din ceea ce tocmai ați prezentat.
În ziua anterioară următoarei noastre întâlniri, la ora 20, postați pe pagina noastră Padlet (se dă linkul) linkurile la suporturile vizuale create, pentru a fi vizibilă de către toți ceilalți colegi. Vom alege câteva prezentări interactive pentru a le parcurge împreună.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să descrie modul de funcționare a respirației
Să enumere componentele sistemului respirator
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Pe baza informațiilor predate, dar și pe baza informațiilor din manual, elevii vor realiza o prezentare interactivă, imaginându-și că ora viitoare vor fi ei profesori și că va trebui să îi facă pe toți ceilalți colegi să înțeleagă cele prezentate. Această activitate va presupune ca elevii să cunoască atât elementele componente ale sistemului respirator la om, cât si modul de funcționare al acestora, incluzând inspirația și expirația. Toți elevii vor încărca tema la o oră stabilită, pentru a nu putea să se inspire prea mult unii de la alții de pe platforma Padlet, iar ulterior profesorul va verifica tema și va oferi puncte sau sugestii pentru ca aceste prezentări să poată fi îmbunătățite
Accesări: 694
Contribuitor: Diana-Maria Pitica - Facultatea de Biologie (2021)
Alte activități pentru: Biologie Clasa a VI-a
Alte activități care utilizează: Padlet Mentimeter
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.