Sarcina de lucru pentru elevi:
Realizați o prezentare cu titlul ”Genul liric”, folosind programul Prezi. Având în vedere prezentarea, veți ilustra trăsăturile genului liric și veți aduce patru texte care să demonstreze apartenența lor la acest gen. Pentru fiecare poezie, veți recunoaște mărcile eului liric, imaginile artistice și veți scrie în dreptul fiecăreia tema. Profesorul va crea o pagină-exemplu pe care o veți putea găsi la începutul vacanței pe avizierul virtual, tot acolo vor fi postate și temele realizate de către elevi.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să explice diferența între cele două genuri literare, genul epic și genul liric;
Să prezinte patru texte aparținând genului liric;
Să analizeze critic apartenența textelor la genul liric;
Să recunoască într-un text mărcile eului liric;
Să identifice într-un text liric imaginile artistice.
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
• Durata aproximativă de lucru este de cinci ore; • Elevii vor realiza tema individual și vor avea la dispoziție vacanța de iarnă pentru realizarea acesteia; • Vor căuta pe Internet textele pe care aceștia le aleg pentru a le adăuga în prezentare; • Se vor concentra pe reactualizarea cunoștințelor referitoare la genul liric; • Elevii își vor fixa argumentele critice în vederea apartenenței textelor la genul liric; • Elevii vor compara argumentele și temele poeziilor în prima oră de după vacanță, în cadrul următoarei ore de Limba și Literatura Română și profesorul prezintă și punctează elementele cheie în ceea ce privește genul liric.
Accesări: 846
Alte activități pentru: Limba şi literatura română Clasa a VIII-a
Alte activități care utilizează: Prezi Padlet
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.