Sarcina de lucru pentru elevi:
Realizați o prezentare despre cele trei genuri literare, care să redea comparativ trăsăturile acestora, precizând și numele unor opere literare care să aparțină fiecărui gen literar. La final, fiecare trebuie să aleagă o operă literară și să argumenteze că aparține unui anume gen. Prezentarea trebuie realizată în aplicații online precum Sway (recomandat), Prezi, Glogster sau Padlet. Apoi postați linkul pe grupul clasei.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să descrie trăsăturile reprezentative genurilor epic, liric și dramatic
Să evidențieze comparativ, trăsăturile genurilor literare
Să argumenteze faptul că o operă literară aparține unui anumit gen literar, folosind un vocabular adecvat, corect și nuanțat
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii își vor realiza tema în vacanța dintre semestre, având posibilitatea de a apela și la informații de pe Internet, precum și la cele din manual și cărți, cu scopul de a realiza o prezentare despre cele trei genuri literare, respectiv epic, liric și dramatic. Aceștia trebuie să dea exemple și de opere literare, studiate la clasă sau în particular, care să aparțină fiecărui gen literar în parte. Toate acestea vor culmina cu o scurtă compunere în care să argumenteze că o operă literară aparține unui anumit gen. Vor face o selecție a celor mai relevante resurse și le vor integra într-o pagină pe care o vor crea ei, utilizând orice aplicație online le este mai familiară. Recomandarea profesorului este sa utilizeze Sway (https://sway.com), însă pot alege și aplicații precum Prezi, Glogster sau Padlet.
Accesări: 2.185
Alte activități pentru: Limba şi literatura română Clasa a VIII-a
Alte activități care utilizează: Prezi Padlet Microsoft Sway Glogster
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.