Sarcina de lucru pentru elevi:
Tema pentru acasă va fi notată pe un perete din Padlet şi va conţine câteva link-uri.
Primul link pe care îl veţi deschide – https://educatieinteractiva.md/completeaza-tabel/12396 – vă va duce la un joc de grupare a munţilor din tot lanţul muntos carpatic. Mai întâi, vă rog să studiaţi harta fizică a României (pe care o găsiţi în manualul digital) cu mare atenţie, după care să grupaţi munţii în coloanele corespunzătoare Carpaţilor Orientali, Meridionali, Occidentali. Atenţie! Acest exerciţiu are cronometru, va trebui să-l finalizaţi în 25 de minute. Dacă aţi greşit ceva, nu este nimic, încercaţi din nou! Reveniți în Padlet și înscrieți timpul de finalizare, ca Reply la postarea cu această sarcină de lucru.
După ce finalizaţi exerciţiul şi daţi click pe verificare, deschideți următorul link care vă va duce către aplicaţia WordArt (https://wordart.com/). Veţi crea nori de cuvinte folosind denumiri ale munţilor doar dintr-o singură ramură a Munţilor Carpaţi, la alegere. Să specificaţi care este alegerea voastră. După crearea norilor, salvaţi imaginile, apoi le încărcaţi în Padlet, în spaţiul destinat acestui exerciţiu.
Mult succes!
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
-Să identifice pe harta fizică a României munţii din fiecare ramură a Munţilor Carpaţi;
-Să grupeze munţii din fiecare ramură a lanţului Carpatic în funcţie de ramurile acestuia;
-Să creeze nori de cuvinte folosind resurse educaţionale digitale, dovedind asimilare de conţinut;
-Să completeze un Padlet cu imaginile obţinute, dovedind abilităţi digitale;
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Elevii vor lucra individual două exerciţii, după care vor posta pe avizierul online, creat în Padlet, imaginile realizate în WordArt. Pentru început vor studia cu atenţie harta României din manualul digital, vor identifica ramurile Munţilor Carpaţi, după care munţii din fiecare ramură. La primul exerciţiu copiii vor grupa cuvintele pe care le vor găsi în josul paginii pe coloanele corespunzătoare Carpaţilor Orientali, Meridionali, Occidentali. Au posibilitatea să se reîntoarcă la hartă, în felul acesta învăţarea se realizează folosind preponderent memoria vizuală. La următorul exerciţiu se face apel la autoevaluare, copiii vor folosi cuvinte pe care şi le amintesc pentru a crea nori de cuvinte. Prin postarea imaginilor pe avizierul online creat se consolidează abilităţile digitale iar prin exerciţiile propuse se formează deprinderi de orientare şi de lucru cu harta şi se consolidează cunoştinţele dobândite.
Accesări: 237
Contribuitor: Alina-Valeriana Agavriloaie - Şcoala Primară Tăuteşti, Zamostea (2024)
Alte activități pentru: Geografie Clasa a IV-a
Alte activități care utilizează: Padlet jocuri
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.