Sarcina de lucru pentru elevi:
Utilizați Google pentru a căuta și descărca din mediul on-line imagini care să reprezinte oameni aparținând uneia din rasele cunoscute: europeni, africani, indieni, africani. Încărcați pozele pe un Padlet și grupați-le în funcție de trăsăturile fizice comune (culoarea pielii, aspectul ochilor și al părului). Studiați cu atenție imaginile și stabiliți asemănările și deosebirile anatomice dintre oameni. Completați galeria de imagini cu o poză personală. La nivel de echipă, gândiți-vă și răspundeți la întrebarea: „Suntem la fel sau diferiți?”.
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să identifice (în mediul on-line) fizionomii aparținând raselor umane;
Să enumere trăsăturile anatomice comune tuturor raselor umane;
Să explice, în cuvinte proprii, conceptul „unitate în diversitate”.
Tip de activitate: Activitate în clasă
Sarcina de lucru se va realiza: În colaborare
Modul probabil de desfășurare a activității:
Grupați în 4 echipe de lucru, elevii vor căuta on-line poze care să reprezinte una din cele 4 rase umane enunțate. Pozele vor fi încărcate pe un Padlet și grupate în funcție de trăsăturile fizice comune ale oamenilor. Elevii vor studia imaginile în ansamblu și vor observa că, la nivel anatomic, între oameni nu există diferențe: toți au doi ochi, nas, gură etc. În final, odată ce vor complete galeria cu câte o poză personală, vor concluziona că fiecare individ este unic, că rasa umană este dominată de diversitate, dar există elementele anatomice comune care ne unesc, adunându-ne laolaltă sub noțiunea de umanitate.
Accesări: 661
Contribuitor: Alina Marilena Buduleanu - Școala Gimnazială Nr. 29, Galați (Galați) (2018)
Alte activități pentru: Cultură civică Clasa a III-a
Alte activități care utilizează: Padlet Google Search
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.