Sarcina de lucru pentru elevi:
Construiți un „avizier” virtual cu titlul „Poeti neomoderniști” folosind aplicația Padlet (https://padlet.com/). Trebuie să prezentați 5 poeti de factură neomodernistă, dintre care 3 să nu facă parte din categoria celor prezentați de către profesor în clasă. Trebuie să scrieți numele fiecăruia și să inserați câte o imagine la care să adăugați informații din biografia autorului respectiv, poezie reprezentativă a fiecăruia și o strofa care sa prezinte cel mai bine caracteristicile poeziei de factură neomodernistă.
Apoi veți avea la alegere un poet și o poezie a acestuia și, folosindu-vă de site-ul Wordle (http://www.wordle.net/), trebuie să construiți un „nor de versuri”, fără să specificați poetul sau titlul poeziei sale.
În pagina de lucru a clasei voastre din aplicația Padlet trebuie să inserați link-ul către „avizierul” virtual creat, precum și link-ul către „norul de versuri”, astfel încât colegii să descopere cărui poet aparțin versurile și care este titlul poeziei din care ele fac parte.
Timp de lucru: trei zile
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să analizeze critic informațiile găsite pe internet în vederea realizării unei selecții semnificative de autori canonici;
Să prezinte unei audiențe câteva informații biografice despre 5 poeti neomoderniști care se studiază la clasă și alți 3 care nu se studiază la clasă;
Să utilizeze modalități alternative de expresie pentru descrierea unui punct de vedere;
Să identifice versuri din diverse poezii prin reprezentarea operelor cu ajutorul aplicației Wordle;
Să plaseze într-un context cultural mai larg informațiile primite despre poeti neomoderniști.
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Sarcina elevilor constă în realizarea unui „avizier” virtual având titlul „Poeti neomoderniști”, folosind aplicația Padlet. Elevii trebuie să prezinte 5 poeti de factura neomodernistă, dintre care 3 să nu facă parte din cei studiați la clasă, cu scopul de a descoperi și alte oritentări literare sau chiar alte tipuri de pasiuni ale poetilor neomorniști. Elevii trebuie să scrie numele fiecăruia, să insereze câte o imagine cu fiecare autor și să adauge în dreptul fiecărei imagini informații biografice: despre viata, unde a trait, a studiat si ce anume a studiat poetul respectiv, o poezie importantă și câte un vers cunoscut al acestor poeți. Elevii trebuie să își aleagă apoi un singur poet și o poezie a acestuia, și, folosindu-se de aplicația Wordle, trebuie să construiască un „nor de versuri”, fără să menționeze poetul și titlul poeziei, astfel încât ceilalți colegi să indice corect cui aparține poezia respectiva și care este titlul. Cele două link-uri vor fi inserate în pagina de lucru a clasei lor din aplicația Padlet pentru a putea fi citite de toți colegii și pentru ca apoi aceștia să atribuie „norului de versuri” autorul și opera din care fac parte.
Accesări: 1.057
Contribuitor: Florentina Alina Marin - Facultatea de Litere (2018)
Alte activități pentru: Limba şi literatura română Clasa a XII-a
Alte activități care utilizează: Wordle Padlet
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.