Sarcina de lucru pentru elevi:
Acasă, pentru pregătirea temei, veți afla câteva informații suplimentare despre organizarea și funcționarea tubului digestiv, parcurgând o prezentare pe care v-am pregătit-o (în prezi). Găsiți linkul la prezentare pe avizierul virtual al clasei noastre.
După ce ați parcurs întreg suportul de curs, veți participa la un test format din 10 întrebări (creat în Kahoot), ce poate fi accesat utilizând linkul al doilea din avizier.
După ce ați terminat testul, vă veți folosi de aplicația WordArt pentru a crea un nor de cuvinte ce va conține doar cuvintele pe care le-ați reținut și înțeles din aceasta lecție. Veți încărca ulterior aceste poze pe avizierul online (Padlet) al clasei noastre.
Omologată ca resursă pentru învățământul gimnazial: rezoluția Ministerului Educației Naționale nr. 36.645/30.09.2019
Rezultate așteptate ale învățării (competențe și/sau obiective):
Să identifice elementele tubului digestiv, indicând poziționarea acestora pe un mulaj.
Să definească conceptul de tub digestiv.
Să explice rolul fiecărui element major al tubului digestiv.
Să descrie cu propriile cuvinte rolul tubului digestiv în absorbția elementelor nutritive.
Tip de activitate: Temă pentru acasă
Sarcina de lucru se va realiza: Individual
Modul probabil de desfășurare a activității:
Acasă, elevii vor utiliza suportul de curs făcut în prezi pentru a acumula informații suplimentare despre anatomia si fiziologia tubului digestiv. Pentru o retenție sporită, aceștia vor parcurge un test (kahoot, în modul challenge), alcătuit din 10 întrebări (5 cu răspuns unic, 5 cu răspuns multiplu). Apoi, elevii vor folosi cuvintele care le-au atras atenția și vor alcătui un nor de cuvinte, folosind aplicația WordArt. Poza ce conține norul de cuvinte va fi postată pe avizierul online, pentru a-i obișnui pe elevi să distribuie colegilor informațiile pe care le-au considerat importante și să lucreze colaborativ.
Accesări: 1.375
Alte activități pentru: Biologie Clasa a VI-a
Alte activități care utilizează: WordArt Prezi Padlet Kahoot
Căutare avansată
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internațional
Conținutul acestei platforme poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar operele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.